Close

  We have detected that you are in USA. Don’t you want to visit    USA   www.tuugo.us?

DataHorse
     
 •  

  About Us

  Chiropractie bij paarden
  DataHorse zet technieken in vanuit de diergeneeskunde, chiropractie, dry needling en kinesiotaping, al dan niet gecombineerd met objectieve bewegingsanalyse, om beweging en daarmee prestaties van paarden te optimaliseren. Meestal betreft dit sportpaarden in de disciplines dressuur, springen of eventing.
  Onderzoek en behandeling van de wervelkolom bij paarden is een belangrijk onderdeel van de begeleiding van paarden. Dit kan zowel preventief, in de vorm van regelmatige monitoring of curatief, in het geval van acute of chronische problemen van het bewegingsstelsel. Door bijvoorbeeld een val, overbelasting, spanning, of scheefheid van paard en/of ruiter kan de beweeglijkheid van de wervelkolom beperkt raken. Een paard kan dit op verschillende manieren uitten, bijvoorbeeld:
  ● algehele stijfheid
  ● moeite met zijgangen
  ● onvoldoende voorwaartse drang
  ● verzet
  ● duidelijke links-rechts verschillen in een of meerdere gangen of oefeningen

  Een chiropractisch onderzoek bestaat altijd uit een bespreking vooraf met de ruiter of eigenaar van het paard, het afvoelen van het complete paardenlijf en een evaluatie van het paard in beweging in stap, draf en galop. Indien gewenst kan dit gecombineerd worden met een objectieve of kwantitatieve bewegingsanalyse. Al deze informatie is belangrijk om de chiropractische behandeling optimaal te kunnen uitvoeren.
  Tijdens de behandeling worden een of meerdere gewrichtjes van hals, rug of bekken gemobiliseerd en/of gemanipuleerd om zo de beweeglijkheid te optimaliseren. Het manipuleren gebeurd met een, voor de chiropractie specifieke, techniek, de „HVLA adjustment“. Deze afkorting staat voor „High Velocity Low Amplitude“ (met hoge snelheid en kleine beweging).
  De chiropractische behandeling wordt gevolgd door het bespreken van het bewegings- en trainingsplan, inclusief specifieke oefeningen voor paard en/of ruiter om zo een optimaal resultaat te kunnen behalen.
  Objectieve bewegingsanalyse bij paarden
  Naast de behandeling van individuele sportpaarden richt DataHorse zich op de klinische toepassing van objectieve bewegingsanalyse in de dagelijkse paardenpraktijk of kliniek.
  Klinische en wetenschappelijke kennis op het gebied van orthopedie en objectieve bewegingsanalyse bij paarden, beiden op internationaal niveau, worden ingezet om praktijken en klinieken te ondersteunen in de integratie van de kwantitatieve bewegingsanalyse in hun dagelijkse routine.
  Advisering, educatie en data interpretatie, live dan wel via tele-medicine, behoren tot de mogelijkheden.

 •  Evaluations of DataHorse:
 •  

  Statistics:

  9times viewed
  14times listed
  0times contacted
 
Jan Steenstraat 2D, 7442 KD
Show on map
id117000617074
DataHorseJan Steenstraat 2D7442 KDNijverdalOverijssel06128-91796 https://static.tuugo.nl/images/761/132/datahorse_.jpg https://static.tuugo.nl/images/761/132/datahorse_.jpg
 
We and third party providers from us use cookies on our pages. By continuing to browse our pages you agree to that and accept our Cookie Policy.